Loading... Please wait...

Newsletterul nostru


Parfumul potrivit

Posted on 30th Oct 2014 @ 7:42 AM

Parfumul potrivit - cum să ți-l alegi?

Fie că este parfum sau apă de toaletă – când facem referire la aceste produse, vorbim despre cea mai mare invenție a omenirii. Ce alt produs ar putea îndepărta sau provoca dorința, bucuria, sau șocul, fiind capabil să călătorească și într-un liftul camerei de tortură sau într-un mic paradis? Desigur, un parfum ales cu succes sau eșec.

Cu siguranță, nu poate fi ignorată influența mirosului asupra conștientului noastru. Cu toate acestea, indiferent cât de atractiv sau inteligent este un om, dacă acesta miroase neplăcut, singurătatea îi este asigurată. Plus că mirosul, la fel ca și gustul, tinde să rămână permanent în memoria noastră. Deseori nu ne mai amintim persoanele care care au fost sau sunt în jurul nostru, ci doar parfumul pe care-l folosesc.

Astfel, o alegere corectă a parfumului nu este chiar atât de ușoară pe cât pare. Este necesar să se ia în considerare faptul că atunci când pulverizăm din sticluța cu parfum pe cartonașul de testare, rezultatul nu este cel real. O bucată de hârtie într-un magazin de parfumuri este un obiect fără viață, fără chip, în care nu există procese chimice complexe, asemenea reacțiilor posibile doar la nivelul pielii umane. Deci, cum să alegi fără a greși?

1. Inainte de a cumpara un parfum, determină care miros este cel mai potrivit pentru tine. Unii sunt înebuniți după mirosul florilor de iasomie și violete, alții preferă portocalele, iar unii nu pot trăi fără briza oceanului. Există un mare număr de nuanțe de parfum pentru toate gusturile: floral, fructat, citric, lemnos, oriental, proaspăt, fougere… Gândește-te ce fel de parfum te poate caracteriza doar pe tine.

2. Vizitează magazinul de parfumuri și chinuie-l așa cum trebuie pe consultant. Specialistul îți va sugera mai multe parfumuri dintre care să alegi ceva în funcție de preferințele tale. Nu te jena, deoarece efortul consultantului este încununat de satisfacerea dorinței cumpărătorului, care este posibilă!

3. Ia o bucată de hârtie și pulverizează din sticluța cu parfum direct pe ea. Așteaptă câteva secunde, apoi apropie hârtia de nas. Nu alege mai mult de trei parfumuri, deoarece la un moment dat doar te blochezi!

4 Când te-ai decis care parfum îți place - e timpul să-l încerci și pe pielea ta! Aplică parfumul pe încheietura mâinii, așteaptă 1-2 minute, după care vei simți primele note, cele de vârf ale parfumului, care se vor resimți în jur de 10 de minute.

5. După aceea, fă o plimbare de o jumătate de oră. Apropie încheietura mâinii la nas, și vei simți parfumul mult mai intens. In acest interval de timp vei simți așa-numitele note de mijloc. Gândește-te dacă nu te irită.

6. Nota finală sau cea de remanență va apărea doar peste câteva ore. Analizează dacă ești în armonie cu acest miros, dacă ești fericit. Dacă da, atunci mirosul "s-a așezat" pe tine perfect, si poti sa revii înapoi la magazinul de parfumuri fericit/ă pentru a face achiziția.

În general, și pentru a purta un parfum, ai nevoie de inteligență. Coco Chanel a observat într-un mod foarte fin că parfumul trebuie aplicat exact în acel loc unde te așteapți cu nerăbdare să fii sărutat cu pasiune. Este dovedit științific faptul că zonele pulsatorii, calde ale corpului, cum ar fi gâtul, pieptul și încheietura mâinii, sunt ideale pentru a metaboliza și percepe un parfum sau apă de toaletă. Aplică parfumul într-o cantitate mică pe tâmple și încheieturi, iar apa de parfum sau cea de toaletă pulverizeaz-o în aer și intră rapid în dușul de picături parfumate.

De asemenea, și părul se va "împrieteni" imediat cu noua compoziție parfumată.
Fii mereu atent/ă la opinia celorlalți și nu folosi un parfum oriental intens peste zi la birou, riscând în acest fel să-ți pierzi locul de muncă în curând.

În ceea ce privesc țesăturile – lâna și catifeaua sunt acele materiale care mențin parfumurile perfect, spre deosebire de țesăturile sintetice și mătasea, care se pătează de la parfumuri.

Cel mai bun loc pentru a păstra parfumurile acasă este dulapul. Parfumurile sunt distruse de fluctuațiile de temperatură și de lumina soarelui, iar la întuneric și răcoare, sticluțele pot sta cu ușurință până la cinci ani.

Așadar, ce zici, este timpul sa merge în căutarea parfumului tău?