Loading... Please wait...

Newsletterul nostru


Tineretea pielii gatului

Posted on 30th Oct 2014 @ 7:37 AM

Tinerețea pielii gâtului

Apariția ridurilor și a semnelor de oboseală în multe cazuri sunt influențate de vârstă, stres și de stilul de viață. Cu părere de rău, pielea din zona gâtului constituie unul dintre primele semnalmente referitoare la vârsta reprezentantelor sexului feminin. Din acest motiv, îngrijirea corespunzătoare a pielii gâtului nu ar trebui să înceapă la apariția primelor semne de îmbătrânire, ci chiar înainte ca acestea să-și facă simțită prezența, prelungind cât mai mult perioada aspectului ferm și tineresc al pielii de la acest nivel, precum și al întregii persoane.

Nu toată lumea știe ce și cum să facă în acest sens, deși recomandările de îngrijire vin începând cu varsta de 25 de ani, oferindu-i pielii gâtului aceeași atenție cu care tratăm și pielea de pe față. Unul dintre cele mai cunoscute sfaturi este ca în timpul dușului să nu uităm despre aplicarea contrastului de apă cald-rece sub formă de jet blând, lucru care va asigura un bun tonus al pielii și elasticitatea acesteia.

 

De asemenea, nu uitați de pielea gâtului și în timp ce recurgeți la ritualul de curațare al feței. Înlăturând machiajul de pe față, aplicați un strat de lapte demachiant și în zona gâtului, îndepărtând și din această zonă impuritățile care s-au adunat de-a lungul zilei. Apoi, ștergeți gâtul cu o loțiune tonică pentru față. 

Majoritatea produselor cosmetice existente la ora actuală pe piață sunt compatibile atât pentru pielea feței cât și pentru cea a gâtului și de aceea vor acționa concomitent și benefic în ambele sensuri. Unele dintre aceste produse hrănitoare, unice, pentru față, gât și decolteu au menirea de a vă ajuta să deveniți atemporali. Elementele componente, de natură hrănitoare, nu doar că vor hidrata pielea, ci vor contribui și la eliminarea ridurilor, înlăturându-vă oboseala, reîmprospătându-vă și reîntinerindu-va pielea. De asemenea, unele dintre aceste produse conțin și vitamina C, capabilă de a reduce numărul petelor pigmentate de la nivelul pielii. Conținutul de vitamina C în aceste produse are și un rol protector la nivelul pielii gâtului și decolteului față de efectele nocive ale mediului. O piele bine îngrijită și hidratată la nivel profund are capacitatea de a-și autoregla producerea de acid hialuronic, care, la rândul lui luptă cu simptomele de îmbătrânire. Un rol crucial în compoziția cremelor de îngrijire al feței, gâtului și al decolteului îl au și antioxidanții, uleiurile naturale si extractele pe bază de plante (aloe vera, măcieș, mușețel, trandafiri, măsline, gălbenele, etc), cu rol de împrospătare și stimulare a elasticității pielii. Aplicând produsele cosmetice adecvate pe zona feței, gâtuli și a decolteului, masând cu mișcări atente de alunecare în sus, rezultatul mult așteptat nu va întârzia să apară!

De asemenea, înafară de măști, creme, loțiuni și alte produse de îngrijire ale gâtului, este foarte important să vă însușiți câteva obiceiuri sănătoase (dacă încă nu le aveți), care vă vor ajuta să vă păstrați gâtul lung, frumos și ținuta gratioasă:

  • Schimbați pernele mari cu altele mai mici, reducând astfel riscul ridurilor transversale;

  • Păstrați o poziție corectă, ținând capul sus, prevenind relaxarea gâtului și aspectul bărbiei duble;

  • Hrăniți-vă sănătos – o dietă echilibrată este cheia pentru o piele frumoasă, proaspată și netedă;

  • Beți multă apă – aproximativ 1,5 l pe zi, asigurându-vă menținerea hidratării, prospețimii și a elasticității pielii pentru mai mult timp;

  • Evitați cafeaua, alcoolul și nicotina, deoarece contribuie la o îmbătrânire rapidă a pielii.

 

Nu în ultimul rând, un complex de exerciții foarte bine alese și efectuate regulat, vă vor permite menținerea sănătății și tinereții pielii, precum și preîntâmpinarea formării ridurilor sau a bărbiei duble.