Loading... Please wait...

Newsletterul nostru


In cautarea tineretii:victoria colagenului

Posted on 25th Oct 2014 @ 7:44 PM

In cautarea tineretii:victoria colagenului

Dupa varsta de treizeci de ani, cand pentru o inrijire eficienta cremele si mastile simple nu mai dau randamentul dorit,iar la bisturiul chirurgului plastician inca nu vrem sa ne gandim, in "arsenalul de frumusete" al femeii, tind sa apara metode tot mai efeciente de prelungire a tineretii. Poate fi vorba despre botox, acid hialuronic, colagen etc. Astfel, produsele moderne de cosmetologie, cu proprietai tot mai bogate, ne pun in fata unei alegeri dificile.

 

De ce imbatranim?

Imbatranirea corpului,inclusiv a celui mai extins organ al corpului-pielea-este un proces natural si inevitabil.Cu varsta,pielea isi incetineste procesul de regenerare,reducandu-se cantitatea noilor generatii de celule "tinere",cu rol atat de important in mentinerea tonusului fibrelor de colagen.Acest lucru se datoreaza in special sutelor de procese biochimice din organism.De asemenea,in accelerarea procesului de imbatranire,un rol important il au si conditiile de mediu nafavorabile,strsul,deficitul de vitamine si oboseala cronica-aspecte foarte cunoscute locuitorilor din orasele mari.

 

De ce ingrijirea tenului acasa este insuficienta?

 

...S-ar parea ca pana nu demult semnele de oboseala de pe fata reuseau a fi inlaturate cu ajutorul cremelor obisnuite,a serurilor si tonicelor-o buna curatare faciala,urmata de hidratarea,nutritia si somnul suficient-ne aduceau din nou stralucirea,frumusetea si prospetimea tenului.Insa,odata cu varsta au inceput sa apara si primele schimbari.Produsele utilizate in mod obisnuit devenind insuficiente si ineficiente.Mai ales ca cele mai multe dintre substantele active din cremele si mastile conventionale au o structura moleculara mare,ceea ce impiedica depasirea barierei pielii si patrunderea substantelor in straturile profunde.Acest lucru inseamna ca toate acele substante nutritive si proprietati care apar scrise pe ambalajele acestor produse raman la suprafata pielii fara a aduce aproape nici un fel de beneficiu.

 

Ce ofera  cosmetologia moderna?

In arsenalul cosmetologiei moderne exista cateva metode eficiente de "livrare" al substantelor nutritive si de regenerare a pielii.

Astfel,sunt bine cunoscute produsele pe baza de toxina botulinica cu efect de netezire al pielii la nivelul muschilor faciali din jurul ochilor si al fruntii.Dar,in ciuda unei bune tolerante la aceste substante, ele sunt in esenta - otravuri , iar dupa incheierea procesului de " otravire" directionata a muschiilor , ridurile vor reveni la loc. Femeile cu varste de peste 30 ani folosesc in mod activ biorevitalizarea,asociata cu utilizarea produselor care contin acid hialuronic,un hidratant natural al pielii.

Acidul hialuronic are un efect de hidratare profunda asupra pielii,efectul aplicarii sale persistand timp de 2-4 luni,cu conditia de a repeta procedura in timpul primelor doua saptamani,la intervale de 3-4 zile.Rolul acidului hialuronic este fara indoiala incontestabil,cu toate acestea biorevitalizarea nu afecteaza capacitatea organismului de a-si regla propriul proces.Exista totusi un efect de substitutie:cu varsta,cantitatea de acid hialuronic produs la nivelul pielii este redusa,iar utilizarea preparatelor care contin aceasta substanta are in timp si dezavantajele sale.

Un impact mai profund asupra pielii il au produsele care contin colagen.

Avand o compozitie moleculara foarte asemanatoare cu cea a colagenului uman si ajungand in straturile profunde ale pielii,produsele pe baza de colagen nu corecteaza doar aspectele pielii legate de varsta,ci stimuleaza in mod activ fibrele de colagen proprii organismului tanar,astfel aparand binecunoscutul efect de intinerire vizibila.

 

BIOMEDICUS COLAGEN

Unele dintre cele mai populare produse pe baza de colagen de pe piata romaneasca sunt cele  din gama BIOMEDICUS COLAGEN. Acestea le puteti achizitiona la preturi foarte avantajoase direct de pe site-ul nostru: www.droguerie.ro.